Gıda Kaynaklı Zehirlenmelerden Korunmanın Yolları!

0
89
Gıda Kaynaklı Zehirlenmelerden Korunmanın Yolları!
Gıda Kaynaklı Zehirlenmelerden Korunmanın Yolları!

Özellikle çocuklarda ve yetişkinlerde sıklıkla rastlanan gıda zehirlenmeleri sebebiyle birlikte birçok hastalık gün yüzüne çıkmaktadır. Gıda zehirlenmeleri çoğunlukla yiyeceklerin içerisinde türeyen bakterilerden kaynaklı olmaktadır. Çoğu zaman yiyeceklerin içerdiği bakterileri gözümüzle göremediğimiz gibi seçim şansımız da olmayabilir. Görüntü, koku ve tatta herhangi bir değişiklik olmaksızın bakteri üremiş olabilir. İyi pişmemiş, iyi yıkanmamış veya mikrobu taşıyan ve gıdayı hazırlarken hijyen kurallarına uymayan kişilerin ellerinden hazırlanmış yiyecekler nedeniyle bulaşma sık olmaktadır. Bu yüzden evinizden başka güvenmediğiniz herhangi bir yerde yiyeceği tüketirken dikkatli olmanız gerekmektedir.

Gıda zehirlenmelerinden korunmak için:

Çocuklar kişisel hijyen kuralları konusunda bilgilendirilmeli ve bu kurallara uymaları sağlanmalıdır.

Hem yetişkinler hem de çocukların tüketeceği sebze ve meyvelerin yıkanma aşamasının iyi yapılması gerekir.

Çocuklara verilecek çiğ gıdaların mikrobik kirlenme olasılığı gözden geçirilmelidir.

Yaz mevsiminde özellikle açıkta satılan dondurma gibi gıdaların tehlikeli olabileceği konusunda da çocukların bilinçli olması gerekmektedir. Özellikle toplu yerlere sürekli karışan çocukların özellikle okullarında bakteri oluşumlarına özen gösterilmesi ve hijyenli bir ortamda bulunduklarında emin olunması gerekiyor. sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here