Köfte Pişerken Üzerine Buz Yerleştirdiğinizde Bakın Ne Oluyor!

0
74
Köfte Pişerken Üzerine Buz Yerleştirdiğinizde Bakın Ne Oluyor!
Köfte Pişerken Üzerine Buz Yerleştirdiğinizde Bakın Ne Oluyor!

Köfte sofralarımızın vazgeçilmez ve en pratik et yemeklerinden biridir. Öyle ki yemek yedirmeye zorlandığımız çocukların bile yemekten büyük zevk aldıkları bir öğündür. Peki siz de köfteyi kusursuz ve muhteşem lezzetli bir şekilde tatmak ister miydiniz? Cevabınız evet ise yalnızca pişirme tekniğinizi değiştirerek köftenizde harikalar yaratabileceğiniz köfte pişirme tavsiyelerini sizlerle paylaşıyoruz.

Köftelerin iç harcını hazırladıktan sonra mangalda veya fırında pişireceğiniz köftenin üzerine bir kalıp buz koymanız köftenizin lokum gibi olmasına yetecektir. Bu işlem hem köftenin yumuşak olmasını sağlamakta hem de etin ağır ağır su ile beraber pişmesine yardımcı olarak lezzet derecesini kat kat arttırmaya yetecektir.

Köftenin yanı sıra farklı etleriniz üzerinde uygulayabileceğiniz özel yöntemlerde bulunmakta. Örneğin balığı pişirmeden önce tuzlu suda bekletirseniz balık piştiğinde parçalara ayrılmayacak ve tadını ve lezzetini içerisine hapsederek mükemmel bir ziyafet çekeceksiniz. Etinizin tatlı ve yumuşak olmasının bir sebebi ise elma suyudur. Sıktığınız bir elmanın suyunu püskürtebileceğiniz fısfıslı bir şişeye koyduktan sonra pişireceğiniz etin üzerine bu aplikatör sayesinde sıkabilirsiniz. Etiniz bu yöntem sayesinde olduğundan daha tatlı ve yumuşak bir hale gelecektir.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here