ARMUTLU SOMON BUĞULAMA

0
70
ARMUTLU SOMON BUĞULAMA
ARMUTLU SOMON BUĞULAMA
  • 2 dilim somon balığı
  • 1 limon
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
  • 2-3 dal maydanoz
  • 4 dal taze kekik
  • 3 dal taze tarhun
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • 2 armut
  • 40 g tereyağı
  • Kereviz sapı, kabuğunu soyduğunuz ve dilimlediğiniz limon, mercanköşk, maydanoz, kekik, tarhun, tane karabiber ve tuzu geniş bir tencereye alın. Üzerine 1 litre kadar su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp, somon balığını da tencereye ekleyin ve 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Balıklar soğuduktan sonra sudan çıkartıp bir servis tabağına alın. 
  • Armutları yıkayıp alacalı soyun. Çekirdeklerini çıkartıp 6 yarım ay elde edecek şekilde dilimleyin ve geniş bir tavada tereyağında 4-5 dakika soteleyin. Armutları bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine somon balıklarını yerleştirin. Üzerine, balıkları pişirdiğiniz sudan gezdirip sıcak servis yapın.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here