DAMAT PAÇASI

0
69
DAMAT PAÇASI
DAMAT PAÇASI
  • 3 yufka
  • 1 bütün tavuk göğüs eti
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tavuk etini haşlayın ve ılındıktan sonra küçük parçalara ayırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk etini haşladığınız suyu tel süzgeçten geçirin. Yufkayı dikdörtgen bir fırın kabının tabanına serin, üzerine fırça yardımıyla eritip soğuttuğunuz tereyağından sürün. Üzerine tavuklu harçtan yayın. Üzerine bir kat yufka serip tereyağı sürün ve kalan tavuklu harcı yayın. Kalan yufka ile üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
  • Sosu için, yumurta, un, yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tavuk suyunu bir tencerede çırpma teli ile karıştırarak ağır ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Damat paçasını fırından çıkarın ve 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerine döküp 5 dakika daha pişirin. Kenarda soğuttuğunuz sosa sirke ilave ederek karıştırın.
  • Sosu fırından çıkarttığınız paçanın üzerine gezdirin. Tereyağını bir sos tenceresine alın. Kırmızı pul biberi ekleyip eritin. Damat paçasının üzerine biberli yağ gezdirerek sıcak servis yapın.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here