MOZZARELLA PEYNİRLİ HİNDİ ETİ KÖFTESİ

0
82
MOZZARELLA PEYNİRLİ HİNDİ ETİ KÖFTESİ
MOZZARELLA PEYNİRLİ HİNDİ ETİ KÖFTESİ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 450 g hindi kıyması
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1⁄2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 tatlı kaşığı İtalyan baharat karışımı
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı 
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1⁄2 su bardağı ılık su
  • 120 g mozzarella peyniri

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 850 g domates püresi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1⁄2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı İtalyan baharat karışımı
  • 1⁄2 tatlı kaşığı pul biber
  • Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Geniş bir kapta hindi kıyması, ezilmiş sarımsak, yumurta, rendelenmiş parmesan peyniri, kıyılmış maydanoz, İtalyan baharat karışımı, ekmek kırıntısı, tuz ve karabiberi karıştırın. Ilık suyu yavaşça ekleyip yoğurun. 
  • Birer yemek kaşığı alıp ortasına parmağınızla bastırın. Birer küp kesilmiş mozzarella peyniri yerleştirip yuvarlayın. Tavaya alıp 2-3 dakika arkalı önlü kızartın. Ocaktan alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 205 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Sosu için zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Sarımsakları ezip 1-2 dakika soteleyin. Geri kalan tüm malzemeleri ekleyip 9-10 dakika karıştırarak pişirin. Köfteleri fırından alıp tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here