BAHAR SOSLU KUŞKONMAZ

0
90
BAHAR SOSLU KUŞKONMAZ
BAHAR SOSLU KUŞKONMAZ
  • 300 g kuşkonmaz
  • 4 arpacık soğan
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 3~5 dal Frenk maydanozu
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 küçük boy enginar
  • 1 kornişon turşu
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kadar sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kaşık hardal
  • Karabiber
  • Tuz

Geniş bir tencerede kuşkonmazları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara ayırın. Rendelediğiniz arpacık soğan, ince kıydığınz maydanoz, kapari, küp doğradığınız enginarlar ve kornişon turşuyu geniş bir kasede karıştırın. Yumurtalardan ikisini haşlayarak sarılarını küçük bir kaseye ayırın. Çiğ yumurtanın sarısını haşlanmış yumurta sarılarına ilave ederek karıştırdıktan sonra sirke, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve baharatları ekleyip çırpın. karışımı sebzelere ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Haşladığınız kuşkonmazları servis tabağına alın. Üzerine sebzeli harçtan ilave edip sos gezdirin. Soğuk servis yapın.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here