KARIŞIK DOLMA

0
525
KARIŞIK DOLMA
KARIŞIK DOLMA

Malzemeler

  • Domates
  • Patlıcan
  • Dolmalık biber
  • Kabak

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 400 g orta yağlı kıyma
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • Tuz
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4~5 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su

Domates ve biberleri yıkayıp baş kısımlarını kesin. Domateler, alacalı soyup ortadan ikiye kestiğiniz kabak ve patlıcanların içlerini temizleyin. İç harcı için, tereyağı, yıkayıp süzdüğünüz pirinç, kıyma, rendelediğiniz soğan, su, salçalar, sumak ekşisi, tuz ve baharatları geniş bir kasede karıştırın. Hazırladığınız harcı sebzelerin içlerine paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Üzerine dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sosu için salça, su, nar ekşisi ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede karıştırın. Dolmaları ocaktan almadan önce üzerine sosu gezdirin ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. 

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.