PATLICAN SİLKME

0
63
PATLICAN SİLKME
PATLICAN SİLKME
  • 5 patlıcan
  • 3 soğan
  • 5~6 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 12 sivri biber
  • 6 domates
  • 1 demet maydanoz

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde bölün ve 2 cm genişliğinde doğrayın. Kararmamaları için 20 dakika tuzlu suda bekletin. Piyazlık doğradığınız soğanlar ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce doğradığınız sivri biberler, küp doğradığınız domates ve patlıcanları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp yarım çay bardağı kadar su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Patlıcanlar iyice yumuşadığında ince kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Ilık servis yapın.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here