SİNİ KÖFTE / ADANA

0
53
SİNİ KÖFTE / ADANA
SİNİ KÖFTE / ADANA

Malzemeler

  • 350 gçiğ köftelik kıyma
  • 4 subardağı köftelik ince bulgur
  • 2yemek kaşığı un
  • 1rendelenmiş soğan
  • 2yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1tatlı kaşığı tuzlu
  • 1tatlı kaşığı karabiber

Yoğurmak için

  • Yeterikadar su

İç harcı için

  • 30g BizimYağ Margarin
  • 500 gyağlı kıyma + 3 soğan
  • 1 subardağı ceviz içi
  • Yarımsu bardağı Antep fıstığı içi
  • Tuz +1’er nehir kaşığı karabiber ve yenibahar

Üzeri için

  • 30g BizimYağ Margarin
  • Frenksoğanı

Köftenin dış harcı için ham köftelik kıyma, ince bulgur, un, rendelenmiş soğan, kırmızı toz biber, tuz, karabiber ve yeteri dek suyu bir kasede karıştırın. Köftenin iç harcı için, soğanların kabuğunu soyup kıyın. Kıymayı Bizim Yağ Margarinle hafifçe kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber ve yenibahar ile tatlandırın. Kıymayı ocaktan alıp iri kırılmış ceviz ve Antep fıstığını ekleyin. Harcı ılınmaya bırakın. Köftenin dış harcının yarısını Bizim Yağ Margarin ile yağlanmış 30-35 santim çapında bir tepsiye elinizle bastırarak yayınlama. Üzerine iç harcı ekleyip kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Kalan bulgurlu harcı üstüne ekleyip çok sürükleyici olacak şekilde kaşığın tersiyle düzleyin. Bariz bir bıçağı soğuk suya batırarak tepsideki köfteyi kare biçiminde emin. Bizim Yağ Margarini hafifçe eritip köftenin üstüne sürün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Köftenin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonradan üzerine birazcık su serpip tepsinin üstünü kapatın. Frenk soğanıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here