YAĞLAMA / KAYSERİ

0
558
YAĞLAMA / KAYSERİ
YAĞLAMA / KAYSERİ

Bazlama hamuru için

  • 4 subardağı un + bir parça tuz
  • Yarımpaket yaş maya + 1 çay bardağı su

Harcı için

  • Yarımçay bardağı BizimAyçiçek Yağı
  • 30g BizimYağ Margarin
  • 300 gkıyma + 2 soğan
  • 3domates + Tuzlu + Karabiber
  • Biryemek kaşığı salça
  • Yarımçay bardağı su

Hamuru için malzemeleri bir barbar alarak yoğurun. Üzerini ıslak bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru ufak bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin. İç harcı için Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin. Yarım akarsu bardağı su ekleyip bir zaman daha pişirin. Tuzlu ve karabiberle tatlandırın. Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.