ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA

0
652
ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA
ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA
  • 500 g iç bakla
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 5~6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım demet dereotu

İç baklaları tuzlu kaynar suda 30 saniye haşlayıp buzlu suya atın ve dış kabuklarını çıkartın. Jülyen doğradığınız havuçlar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Un ve limon suyunu bir kasede karıştırıp havuçların üzerine ilave edin. Baklalar, toz şeker ve ince kıydığınız taze soğanı ilave edip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini ince kıydığınız dereotu ile süsleyerek ılık servis yapın.

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.