ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ

0
67
ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ
ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım kilo ıspanak kökü
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz havuç, küp doğradığınız domatesler, pirinç ve yıkayıp süzdüğünüz ıspanak köklerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. 15 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. Ilık ya da soğuk servis yapın. 

sizlere www.sinophaber.com.tr farkıyla sunulmuştur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here