Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Türkiye

Ramazan ayı, Müslümanlar için özel bir eğitim veren ve iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi, bu dönemin en sevilen yiyeceklerindendir. İşte Ramazan pidesi hakkında merak edilen soruların detaylı cevapları: RAMAZAN PİDESİ TARİFİ NEDİR? Ramazan pidesi, özellikle Ramazan ayında tüketilen, yumuşak dokulu ve hafif mayalı bir ekmek çeşididir.  EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un 2,5 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Sosu için; 1 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı Üzeri için; Susam Çörek otu Hamur için hazırlanan yöntemlerle yapılan nefis bir Ramazan pidesi tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, özellikle Ramazan ayında sofraları süslemek için harika bir seçenektir. İşte adım adım yapımı: Hamuru için yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştırın. Ortasını çukurlaştırın. Çukurun içine ılık suyunu ekleyin, unu yavaş yavaş alarak hamuru yoğurun. Hamurun, ele yapışan yumuşak bir kıvamda olması gerektiğini unutmayın. Hamurun kıvam aldıktan sonra, serpilmiş bir tezgaha alınıp tekrar yoğurun. Hamuru tekrar yoğurma kabına yerleştirin, üzerini streç filmle veya temiz bir bezle örterek 40 dakika boyunca mayalanmaya bırakın. Bu süre boyunca hamurun mayası gelene kadar bekleyin. Mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alın ve 1-2 dakika daha yoğurun. Daha sonra hamur 2 eşit parçaya bölünerek, her bir parçayı yuvarlayarak beze haline getirin. Bezeleri 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletin. Pideleri şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpin. Bezlerden bir parçasını alarak tepsiye yerleştirin. Diğer tepsiye de aynı işlemin diğer bezini de içine alın. Ardından yoğurtla çırptığınız yumurta sarısını bezelerin üzerine sürün. Hamuru tepsisini açan pide şeklini verin. Kenar kısımlarına parmak uçlarıyla bastırarak daire biçimlerini birleştirin. Daha sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastırın. Son olarak üzerlerine fırça yardımıyla yumurtalı karışımdan sürün ve bolca susamla çörekotu serpin.  Pideleri önceden ısıttığın 230°C'de fırında üzeri kızarana kadar pişirin Bu pratik tarif, evde kolayca deneyebileceğiniz lezzetli bir Ramazan pidesi alternatifidir. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, iftar sofralarınıza şıklık ve lezzet katacaktır. Ramazan Pidesi Kaç Kaloridir? Ramazan pidesinin kalori değeri, kullanılan işlemlere ve bilgisayara göre değişiklik gösterilir. ortalama bir dilim Ramazan pidesi ortalama yaklaşık 150-200 kalori civarındadır. Ancak, konulan özellikler ve yağ miktarı bu değeri artırabilir. Bu nedenle sağlıklı beslenmenin korunması önemlidir. Ramazan Pidesi Evdeki Fırında Hangi Ayarıyla Pişer? Ramazan pidesi evdeki sunumu genellikle 200-220°C (400-425°F) arasında, orta seviyedeki ısıda yapılabilir. Ancak fırının performansına ve pişirme süresine bağlı olarak bu derecelerdeki ayarlarda biraz oynama özgürlüğü vardır. Önemli olan, pidenin dışının iyice pişmesi ve altın renginde kızarmasıdır. Pide Hamuru Kaç Saat Dinlenmeli mi? Pide hamuru mayalanması için genellikle en az 1-2 saat dinlendirilir. Bu süre zarfında hamurun kabarması ve dokusunun yumuşaması için gereklidir. Ancak bazı tarifelerde bu süre daha uzun olabilir. Dinlenme süresinin hamurun hacminin artmasını ve daha hafif bir dokuya sahip olmasını sağlar. Ramazan Pidesi Mayalı mı? Evet, Ramazan pidesi genellikle mayalı hamur ile yapılır. Maya, hamurun kabarmasını sağlayarak pidenin hafif ve kabarık olmasını sağlar. Bununla birlikte, mayasız veya alternatif maya yoluyla da Ramazan pidesi yapılabilir ancak bu durumda dokusu ve tadı biraz farklı olacaktır. Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasıyla beraber, evde bulunabileceği da özel bir lezzete sahip olabilir. Bu tarifelerle, Ramazan refahınızı, sofralarınıza kayıtlı ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Adana 5ocakgazetesi.com
.
2 ay önce
Haber Detayı
istanbul escort