Kabak Bohçaları

Türkiye

rkese kocaman bir merhaba:) Bugün hem çok pratik hem de çok çok lezzetli bir tarif vereceğim. Yaparken bile bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim:) Bohça gibi görüntüsü ile de hem göze hem damağa hitap ediyor. Aslında tarif hakkında çok şey yazabilirim ama uzatmadan tarife geçmek en iyisi:) Malzemeler; 3 adet kabak İç Harcı için; 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası 3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Üzeri için; Dilimlenmiş kaşar peyniri Toz kırmızıbiber Yapılışı; http://www.tumayinmutfagi.com/wp-content/uploads/2022/03/lv_0_20220131172517_2e25.mp4 Öncelikle iç harcı için zeytinyağını ısıttığınız tavada, yemeklik doğradığınız soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçaları da ekledikten sonra baharatları ilave edin ve iyice pişirip kenara alın. Kabaklarınızı bir soyacak ya da keskin bir bıçak yardımı ile boylamasına ince ince dilimleyin. Videodaki gibi “artı”  olacak şekilde her bir uzantıya üçer adet kabak dilimi yerleştirin. Ortasına bir yemek kaşığı hazırladığınız iç harçtan koyup bohça gibi kapatın ve katladığınız yer alta gelecek şekilde fırın kabınıza yerleştirin. Üzerlerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyun ve renginin daha güzel olması için toz kırmızıbiber serpin. 180 derecede kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun…  

tumayinmutfagi.com
.
1 hafta önce
Haber Detayı