Osmanlı'dan yadigar: Zerde tatlısı tarifi...

Türkiye

Osmanlı'dan yadigar: Zerde tatlısı tarifi... Eski dönemlerde davet tatlısı olarak bilinen Zerde, Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar uzanan lezzetler arasında yer alıyor. Peki lezzetiyle sizi büyüleyecek olan bu tatlı nasıl yapılır? İşte Zerde tatlısı tarifi... Zerde, Osmanlı dönemlerinden bu yana davet sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. Eski dönemlerde matem yemeği olarak bilinen Zerde tatlısı, sonrasında sünnetlerde, düğünlerde ve zafer kutlamaları gibi özel günlerde de servis edilmeye başlamıştır. Zerde'nin bu dönemlerde bu kadar sevilmesinin nedeni ise safranın güneşe ve altına benzeyen ışıltılı sarı rengi olmuştur. Peki lezzeti ve görüntüsü ile sizi büyüleyecek olan bu tatlı nasıl yapılır? İşte Zerde tatlısı tarifi...ZERDE TATLISI TARİFİ:Malzemeler:1/2 su bardağı pirinç6 su bardağı su1,5 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı nişasta1 tutam safran1 çay kaşığı zerdeçal2/3 çay bardağı gül suyu2 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı dolmalık fıstıkYapılışı:Safranı bir gece önceden gül suyunun içerisinde ağzı kapaklı bir kabın içerisinde demleyin.Pirinçleri bütün nişastası akana kadar iyice yıkayın.Ardından pirinci su ve şeker ile beraber bir tencereye alın ve pirinçlerin fazla pişip lapalaşmasına izin vermeden pişirin.Nişastayı 1 çay fincanı suda çözdürün, pişen pirinçlerin üzerine dökün ve karıştırın.En son zerdeçal ve gül sulu safranı da ekleyip karıştırın.5 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Sonrasında servis kaselerine alıp soğutun.Soğuduktan sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!

Cumhuriyet Gündem
.
3 ay önce
Haber Detayı
istanbul escort